Персийски оризов пудинг

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Персийски оризов пудинг
Персийски оризов пудинг
admin
Добавена от: admin
7302
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 чаша ориз, измит добре (докато водата стане чиста)
щипка сол
4 чаши вода + още 1/2 чаша и 1 с.л. гореща вода
1/2 до 1 чаша бяла захар
1/2 ч.л. шафран, счукан с щипка захар
1/4 - 1/2 чаша розова вода
5 см. пръчица канела
2 шушулки зелен кардамон, леко счукани (или 1/4-1/2 ч.л. смлян кардамон)
1-2 с.л. масло, нарязано на кубчета
За украса:
канела, смлян шам-фъстък, бадеми, озахарен портокал и розови листенца

Смесете кардамона и розовата вода; оставете настрана. Смесете счукания шафран с 1 с.л. гореща вода и оставете настрана.
В дълбок съд сложете ориза, солта и 4 чаши вода. Оставете да заври, след това варете на слаб огън на най-ниска степен около 30-40 минути, докато оризът омекне. Обирайте образувалата се пяна, докато оризът се вари. Смесете захарта в половин чаша гореща вода, докато се разтвори и добавете към съда с ориза. Оставете да къкри още 30 минути, докато се сгъсти, като периодично разбърквате.
Добавете шафрановата вода и варете на бавен огън още 30 минути. Добавете и розовата вода с кардамоновата смес, пръчицата канела и маслото. Разбъркайте добре и оставете да къкри, бъркайки, докато пудингът се стегне напълно и стане лепкав. Изхвърлете канелената пръчица и шушулките кардамон.
Разпределете пудинга в 4-5 купички, охладете и оставете в хладилник за минимум 4 часа. След като се охлади, украсете по желание.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft