Този персийски тутманик става разкошен, а не се прави никак трудно
Предлагаме ви рецептата за известния персийски тутманик. Мекичък, пухкав и вкусен, той се топи в устата.
Това е известният и много вкусен персийски тутманик, опитайте го непременно
Просто следвайте указанията и необходимите съставки.
Трябват ни осем яйца, чаша и половина олио, две чаши кисело мляко, три лъжички сода за хляб, три чаши натрошено сирене, три чаши брашно.
Първо е необходимо да си разбием добре яйцата, а после си добавяме към тях олиото, киселото мляко с разбърканата в него сода бикарбонат и брашното. Целта ни е да се получи едно хубаво тесто за кекс. След това прибавяме и натрошеното вече сирене, и хубаво разбъркваме всичко това. Изсипваме си после сместа в една намаслена тавичка.
Намазваме я отгоре с едно яйце и я пъхаме във фурната, където оставяме да се пече на умерена температура. Печем, докато тутманикът не добие онзи прекрасен и апетитен златист цвят.
Не знаем защо му казват персийски тутманик, но мнозина твърдят, че тази рецепта е именно оттам. Хора, които са пътували много по света и са запознати с кухнята на различни националности и народи.
Но ако ще не персийски, ами и китайски да е, имайте предвид, че става просто невероятно вкусен. Мекичък и пухкав, той се топи в устата и се разделя на катове – майстърлък голям, но и лесен.