Няма да изненадате никого със солен пудинг, но със закуска кекс в мляко с маслини - съвсем. Това ястие е много далеч от традиционното, но не по-малко вкусно: пухкаво тесто с доматено пюре , парченца любимото месо и вкусотията е готова. Това просто печиво дори изглежда като произведение на изкуството
Днес ще ви кажем как да си направите мъфини с пълнеж. Разбира се, основното е тестото. За тази рецепта използвахме кренвирши, но вие може да използвате какъвто колбас харесвате
Съставките
Пшенично брашно 200 g
мляко 150 мл
кренвирш 100 g
кашкавал 100 g
Черни маслини 15 бр.
Доматена паста 2 с.л. л.
Слънчогледово масло 50 мл
Яйце 2 бр
сода 10 g
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Пригответе съставките за пълнежа: нарежете маслините на 3 части всяка (те трябва да са без костилки), настържете кашкавала на едро ренде и нарежете кренвирша на малки кубчета.
Разбийте яйцата с доматеното пюре и млякото. Добавете сол, олио и черен пипер, разбъркайте. Пресейте брашното с бакпулвера и омесете тестото. Консистенцията трябва да прилича на тесто за палачинки. Изсипете съставките за пълнежа и разбъркайте добре.
Подредете готовата смес във форми или използвайте една голяма форма - във всеки случай не забравяйте да намажете съдовете за печене с олио.
Печете мъфини за 30 минути на 180 градуса и проверете готовността с клечка за зъби
Босилек или щипка риган ще допринесат за перфектния вкус.Опитайте да добавите тези подправки на вкус. Сервирайте за закуска, вечеря или по всяко време.
Погледнете по-отблизо тази рецепта и в нея ще намерите много предимства! Споделете го с приятелите си, ако сте съгласни с нас.