Перфектната вечеря за довечера - канапе от доматче и лук съчетано с пилешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Перфектната вечеря за довечера - канапе от доматче и лук съчетано с пилешко
Перфектната вечеря за довечера - канапе от доматче и лук съчетано с пилешко
11377
Перфектната вечеря за довечера - канапе от доматче и лук съчетано с пилешко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Няма нищо по-лесно, отколкото да си сготвите пилешки пържоли, като я запържите от двете страни в тиган. Но пържолите, изпечени във фурната , се различават благоприятно по сочността и нежността си, благодарение на способността да се комбинират със зеленчуци или кашкавал

Домати и лук се пекат на възглавница от пилешко месо, поръсено с настъргано кашкавалче, което образува апетитна кремообразна кора. Към рецептата може да се добави майонеза , която препоръчваме да си приготвите вкъщи.

 

Съставките

Пилешко филе 600 г

лук 1 бр.

домат 5 бр.

кашкавал 250 грама

майонеза 5 супени лъжици

сол на вкус

Черен пипер на вкус

Слънчогледово масло 2 супени лъжици

 

Подготовка

Пилешки гърди, нарязани на парчета с дебелина 2-3 см, начукайте ги добре.
Поставете парчетата месо на тава за печене, омаслена добре.
Нарежете лука на малки кубчета, доматите на кръгове.
Котлетите осолете, добавете пипер, майонеза. Сложете лука, после домата.
Изпратете в тавата за 20 минути в предварително загрята фурна до 200 градуса.
Вземете пържоли и поръсете с настърган кашкавал. Изпратете да се печат за още 10 минути.

Пилешките пържоли, печете във фурната, сервирайте с варени картофи или картофено пюре. Особено добре се комбинират с ризото . Бърза и лесна рецепта, която си заслужава да споделите с приятелката си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft