Имаме една страхотна идея какд а си приготвите картофките довечера, определено няма да съжалявате, защото се топят в устата, а и ще разнообразите малко скучните ястия
Необходими продукти
Картофи – 4-6 средно големи;
Бекон - 100 грама (а може и повече, ако харесвате да си похапвате месце);
Полутвърдо сирене (кашкавал/чедър) - 100 грама;
Заквасена сметана - 100 грама;
Зелен лук - 1 стрък (той е само за украса, та може и да го пропуснете);
Масло.
Начин на приготвяне
Измийте и изсушете добре картофите.
Разтопете малко масло и намажете с нея всеки картоф.
Поставете картофите в тава и ги запечете в предварително загрята фурна на 200°. Обикновено това трябва да продължи за около 30-40 минути.
Докато кожичките на картофите се запичат в тиган сложете останалото масло и в него запържете нарязания бекон.
Извадете картофите от фурната.
Издълбаните картофи намажете отвътре с малко разтопено масло и ги сложете отново в загрята на 200° фурна. Оставете ги за 7-10 минути.
Извадете картофите от фурната и отгоре ги наръсете с настърганото сирене/кашкавал (в оригиналната рецепта използват чедър, но може да го замени с друго полутвърдо сирене).
Сложете запържения бекон върху издълбаните картофи, които вече са намазани с масло и поръсени със сиренетоили кашкавал.
Отново сложете картофите във фурната за буквално 5 минути, така че сиренето да се стопи.
Извадете картофките, сложете от горе малко сметана и за цвят поръсете с нарязан лук.