Ето как се прави перфектната домашна лимонада - всички витамини остават вътре:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как се прави перфектната домашна лимонада - всички витамини остават вътре:
Ето как се прави перфектната домашна лимонада - всички витамини остават вътре:
46214
Ето как се прави перфектната домашна лимонада - всички витамини остават вътре:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лимонадата е страхотна освежаваща напитка за горещите дни, но и чудесно решение за зимните дни като естествен източник на витамин С. Само че всички правим тази голяма грешка, когато приготвяме домашна лимонада : изстискваме сока от пулпата, а най-лечебната част от лимона, която е кората, изхвърляме.

Не правете тази грешка повече и пригответе лимонадата по правилния начин. Има много рецепти за приготвяне на лимонада , но това е най-доброто съотношение между лимони, захар и вода, за да получите идеалната лимонада . Ето какво ви трябва:

Перфектната рецепта за лимонада

Продукти:

5 средно големи лимона (300 мл изцеден сок)

5 супени лъжици захар

Приготвяне: 

Тъй като приготвянето на лимонадата изисква кората на лимоните, ако те не са органични, трябва да ги почистите добре предварително. Оставете ги за половин час във вода, към която сте добавили супена лъжица сода бикарбонат, след което ги разтрийте добре и ги изплакнете със студена вода.

пет лимона

След като изсъхнат, настържете лимоновата кора от малката страна на рендето, чак до бялата част. Настържете само повърхностния слой, а белия оставете, защото е много горчив. Добавете пет супени лъжици кристална захар към настърганата кора и разбъркайте.

настъргана лимонова кора

Оставете сместа от настъргана кора и захар да почине поне половин час, като можете да я оставите и през нощта, ако приготвите лимонадата за следващия ден. Ако не настържете кората, а само я обелете с белачка за картофи, ще отнеме повече време, около 2 до 12 часа.

настъргани лимони

През това време всички етерични масла и витамин С, съдържащи се в кората, ще бъдат освободени, а в нея те са много повече, отколкото в пулпата. Течността, която ще получите, ще бъде вид "маслена захар" с прекрасен аромат. В старите рецепти тази смес се изсипва в един литър гореща вода и се вари няколко минути, докато захарта се разтопи добре. Можете да пропуснете тази стъпка.

Междувременно изстискайте сока от петте лимона на ръка (внимавайте да не пропуснете семки, всички семки трябва да бъдат отстранени). Трябва да получите 300 мл сок от пет лимона.

лимонов сок

Количеството течност може да варира в зависимост от хидратацията на самия плод. Е, ако получите по-малко от 300 мл лимонов сок, тогава изстискайте още един лимон, за да допълните това количество.

изцеден лимон

лимонов сок

Смесете получения сок със сместа от настъргана кора и захар, след което разбъркайте, за да се разтвори захарта. Оставете сместа да престои 5-10 минути. След това прецедете цялото съдържание през цедка, за да остане само чист сок, без каша и без кора.

прецедена лимонада

Прецедете колкото можете повече сок. След това добавете един литър вода и разбъркайте. Вашата лимонада е готова за сервиране. По желание в лимонадата може да добавите листенца мента, босилек, лавандула и други подобни ароматни треви. Така приготвената лимонада е много вкусна, насладете ѝ се!

домашна лимонада

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft