27 Юни 2021
3796
Снимков материал: pixabay.com
Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тези пълнени тиквички по манастирски:
- 4 малки тиквички
- 3 глави лук
- 1 морков
- 30 гр. масло
- 50 гр.
копър
1 чаша ориз
200 гр. топено сирене
люта чушка, черен пипер, сол, подправки на вкус
Начин на приготвяне:
- Нарежете лука на дребно. Морковите настържете на едро ренде. Запържете лука и морковите в слънчогледово олио.
- Топеното сирене нарежете на малки кубчета. Добавете го към зеленчуците и разбъркайте.
- След това сложете и ориза, който предварително сте сварили в подсолена вода, и маслото. Разбъркайте добре.
- Нарежете подправките и лютия червен пипер и ги прибавете към оризовата плънка и разбъркайте. Можете да добавите всякакви подправки, които харесвате. При нужда - добавете малко сол.
- Нарежете тиквичките на колелца с ширина 4-5 см. и отстранете сърцевината, оставяйки около 0,5 сантиметра около краищата. Можете да оставяте дъното, но в този случай ще трябва да отделите повече време за почистване на тиквичките.
- Нарежете на ситно половината от сърцевината и я добавете към готовата плънка.
- Напълнете тиквичките с пълнежа. След това ги поставете в тава, долейте 50-100 мл. вода и печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до получаване на златиста коричка.
- Между другото, вместо вода, можете да добавите няколко супени лъжици заквасена сметана или малко доматен сок или доматено пюре. Колкото повече течност добавите, толкова повече ще бъде сосът.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари