Обикновено свинското е печено, пържено или задушено. Но вареното не е особено предпочитано на вкус, като се има предвид, че е доста скучно и безвкусно. Но можете да го превърнете в невероятно ястие със специална марината ! Готвенето е лесно, но трябва да изчакате, докато месото попие напълно подправките.
Месото може да бъде всякакъв вид, не е задължително да е свинско. Ако не ви харесва някяо от подправките, можете да заместите винаги с магданоз , мента, копър, босилек или всякакви други зеленчуци.
съставки
свинско месо 500 g
Черен пипер 3 броя грахчета
карамфил 4 броя
дафинови листа 2 броя
лук 3 броя
кориандър 1 пакет
Чили чушки 1 брой
вода 50 ml
Лимонов сок 90 ml
Балсамов оцет 2 супени лъжици
захар 3 супени лъжици
сол 1,5 ч. Л.
Зехтин 4 супени лъжици
Черен пипер (смлян) 0,5 ч.
риган 0,5 ч. Л.
магданоз 1 ч. Л.
чили или червен пипер лют на люспи 0,25 ч. Л.
подготовка
Потопете цялото парче месо във вряла вода, добавете няколко грахчета пипер, дафинов лист и лук и сварете. След половин час, посолете и сварете за около 10 минути, направете проверка за готовност. За да направите това, направете разрез - ако сокът, който излиза е чист - месото е готово, ако е червен - гответе още.
Смесете 50 мл вода с масло, лимонов сок (можете да използвате лайм) и балсамов оцет, добавете подправки, сол и захар.
Нарежете лукът на тънки пръстени или половинки
Вземете месото от водата, нарежете го на филийки със средна дебелина - дебелите няма да се накиснат, а тънките ще се разпаднат в марината.
Поставете в дълбока купа, редувайте наслоеве месо и лук. Изсипете марината, покрийте с фолио. Изпратете в хладилника най-малко 4 часа (в този случай трябва внимателно да разбърквате резените на всеки час) и по-добре през цялата нощ.
Красиво поставете месото на плоча, украсете с подправки. Чилито добавяйте на части, така че да не стане прекалено люто! Уверете се, че ще споделите тази рецепта с приятели - нека и те се порадват на нещо вкусно