Ако смятате, че появата на тънък слой златиста хрупкава коричка върху месото е невъзможна задача, тогава днешната статия ще ви бъде полезна. Все пак в него ще ви разкрием тайната на перфектната панировка, която може да превърне и най-обикновените котлети в кулинарен шедьовър .
Само няколко съвета ще ви позволят да забравите за неравномерното паниране.
Каква е тайната на перфектната панировка за месо?
Важни нюанси
За да осигурите много хрупкава коричка на пилешкото, свинското или рибата, трябва да изберете правилната смес за паниране. За да направите това, трябва да направите бъркана с яйца, като добавите към нея мляко, сметана или кефир . Този малък трик ще помогне на галетата да залепне по-добре за месото. И пилешкото, и свинското ще бъдат хрупкави отвън и сочни отвътре.
За да излезе месото не само вкусно, но и красиво, не трябва да оставяте празнини в панировката. В края на краищата, такава петна (неравномерна) текстура ще абсорбира повече слънчогледово масло. Това може да доведе до падане на парчета от кората на галета по време на пържене. Що се отнася до самата топлинна обработка, важно е също така да се вземе предвид един нюанс: необходимо е месото да се постави само върху добре загрято слънчогледово масло. Тогава панировката ще се превърне във вкусна златиста коричка.
Рецепта за пикантно панирано пиле
Необходими съставки:
- 700 г пилешко филе
- 300 г галета
- 2 яйца
- 20 мл лимонов сок
- сол на вкус
- 10 г смлян червен пипер
- 20 г куркума
- слънчогледово масло на вкус
Как се готви:
- Измийте пилешкото филе и го подсушете с хартиени кърпи. Нарежете месото на тънки ивици. Към него добавете сол, куркума, червен пипер и лимонов сок. Разбъркайте добре и оставете за 20 минути.
- В отделен съд разбийте яйцата със сол. Потопете пилето в сместа и след това го оваляйте в галета.
- Запържете готовото месо в загрят тиган със слънчогледово олио. След това поставете пилето върху хартиени кърпи и оставете излишната мазнина да се отцеди.