Понякога храната ни връща като по чудо във времето и местата, с които я свързваме. Добрите стари гофрети от детството събуждат един такъв мил спомен за моментите, когато се редяхме пред училищната лавка, за да си ги поръчаме със сирене, сладко или и двете.
Ето защо днес решихме да ви предложим рецепта за домашни гофрети , точно като тези, които ни поднасят в сладкарниците и заведенията.
ДОМАШНИ ГОФРЕТИ
Гофретите, направени по тази проста рецепта, винаги са хрупкави и вкусни. Намерете гофретник и поглезете семейството си с това лакомство!
Продукти:
200 г масло
200 г захар
3 яйца
80 г заквасена сметана
2 чаши брашно
0,5 чаена лъжичка сода
Приготвяне:
Първо разбийте яйцата със захарта.
Добавете меко масло към масата, след това добавете брашното и содата, смесени със заквасена сметана. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна маса. Тестото е готово!
Сега остава да ги изпечете. Загрейте гофретника. Намажете повърхността с малко масло.
Добавете 2-3 супени лъжици тесто и затворете Внимавайте обаче, тъй като по това време се отделя гореща пара, затова е по-добре предварително да сложите топлоустойчиви ръкавици.
Обикновено гофретите се пекат от 20-30 секунди до 1,5-3 минути. Всичко зависи от настройките на вашето устройство. Проверете повърхността, за да видите дали са изпечени.
Ако гофретата е придобила златист цвят, можете да я извадите. За целта просто повдигнете с шпатула или нож и я прехвърлете в чинията.
За много кратко време можете да направите вкусни, ароматни гофрети. Препоръчваме да ги сервирате със сметана или кондензирано мляко.