Крем карамел - лакомството, което мирише на детски спомени! Този фантастичен десерт присъства в менюто на всяко семейство, а рецептата обикновено е грижливо записана в някой мамин тефтер. Днес ще ви представим перфектната рецепта за крем карамел - от коричката до карамела.
Перфектната рецепта за крем карамел:
Продукти:
8 яйца
1,200 л прясно мляко
2 ванилии
2 ч.ч. захар (1/2 от едната чаша е за карамела)
Начин на приготвяне:
Загрявате млякото и захарта леко, до разтапяне на захарта. Прибавяте яйцата и ванилията и разбивате леко (на средна степен) с миксера.
Разпределяте в купички (формички или тавичка). Преди това трябва да приготвите карамела и да сте го разпределили на дъното на купичките да изстине.
Поставяте купичките в тава с ледена вода. Печете на 170 градуса за около час и половина. Периодично добавяте ледена вода в тавата.
*Важното е готовият крем карамел да бъде оставен да изстине изцяло в тавата, във фурната.