ПЕРФЕКТНАТА рецепта за пухкав пандишпан: Мекичък като въздишка и гарантирано няма да спадне!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ПЕРФЕКТНАТА рецепта за пухкав пандишпан: Мекичък като въздишка и гарантирано няма да спадне!
ПЕРФЕКТНАТА рецепта за пухкав пандишпан: Мекичък като въздишка и гарантирано няма да спадне!
40449
ПЕРФЕКТНАТА рецепта за пухкав пандишпан: Мекичък като въздишка и гарантирано няма да спадне!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Откакто се помня обожавам да пека торти и сладкиши. Години по-късно най-накрая открих изпитана рецепта за пандишпан , която наистина е ненадмината.

Получава се лек, мек и отличен на вкус пандишпанов блат - дори нямате нужда от крем към него, достатъчно е да си го хапвате така, като сладкиш. Ето и перфектната рецепта за пандишпан :

Перфектната рецепта за пандишпан

Продукти:

200 г кристална захар

100 мл вода

4 яйца

100 мл олио

200 г обикновено брашно

1 пак. ванилова захар

1 бакпулвер

перфектен пандишпан

Приготвяне:

Смесете четири жълтъка със захарта и ваниловата захар. Започнете да разбивате, докато се получи гъст крем.

Добавете постепенно водата и олиото, като продължавате да разбивате. Поръсете с пресятото брашно, към което сте добавили бакпулвер. Накрая разбъркайте внимателно разбитите на сняг белтъци към жълтъчната смес.

тесто за пандишпан

Аз пека на 180 градуса златисто кафяво - тестът с клечка за зъби е идеален, тъй като всяка фурна пече различно. Времето за печене е около половин час, но наистина е много индивидуално.

Важно е обаче да не отваряте фурната твърде рано, за да не спадне тестото.

Този блат може да използвате както за класическа торта, така и за пандишпанено руло, а също така да го изпечете като сладкиш.

Какаов пандишпан

Продукти:

4 яйца

100 гр. пшенично брашно

50 гр. какао на прах

200 гр. кристална захар

1/5 ч.л. бакпулвер

масло на вкус

какаов блат

Приготвяне:

Отделете белтъцитеот жълтъците. Охладете белтъците в хладилник за по-добро разбиване.

Жълтъците се разбиват с миксер със 100 г захар.

Започнете да разбивате белтъците с миксер на ниска скорост, след което постепенно увеличете скоростта до максимална.

Постепенно добавете останалата захар към разбитите белтъци.

Разбийте, докато получите твърда маса.

Добавете разбитите жълтъци към белтъците, разбъркайте внимателно с лъжица отдолу нагоре, за да не спадне масата.

 

На малки порции добавете пресятото брашно с какаото и бакпулвера.

Сложете тестото в намазнена форма за торта.

Изпратете в предварително загрята до 170 градуса фурна за 30-40 минути.

Не отваряйте вратата на фурната по време на печене, в противен случай тестото може да слегне.

Проверете готовността с клечка за зъби. Оставете горещия блат да изстине във формата и след това го прехвърлете върху решетка или кухненския плот.

След това охладения какаов пандишпан  може да се разреже по дължина на няколко парчета.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft