Днес ще приготвим един много вкусен и сочен сладкиш. Рецепта без миксер и без везни.
Получава се много вкусен пандишпанов блат, който е подходящ за всяка шоколадова торта и се съчетава с различни кремове.
Необходими продукти:
2 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша брашно
2 супени лъжици какао на прах
40 милилитра краве масло
1 ванилия
10 грама бакпулвер
½ чаена лъжичка сода за хляб
За крема:
380 грама варено кондензирано мляко
250 грама заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Счупете яйцата в купа, сипете захарта и с вилица разбъркайте добре. Сипете киселото мляко, ванилията и разтопеното масло и разбъркайте хубаво. Пресейте какаото, бакпулвера и брашното и сипете при сместа. Разбъркайте добре, докато се получи смес без бучки.
Вземете форма за печене с диаметър 22 сантиметра, покрийте с хартия и сипете тестото. Сложете в предварително загрята до 170 градуса и печете за 40 -45 минути или до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади напълно. След това отстранете формата, махнете хартията изрежете стърчащите части на блата. След това го срежете на три равни половини.
Пригответе крема, като в купа смесите кондензираното мляко заедно със заквасената сметана.
Завършете десерта, като намажете долния блат с част от крема. Сложете втория блат, намажете с останалия крем и поставете третия блат и намажете с останалия крем. Направете изрезките на трохи и поръсете десерта.
Сложете в хладилник за 2-3 часа , извадете и нарежете.