Перфектните домакини винаги добавят брашно в пържените картофи - ще ви кажа защо:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Перфектните домакини винаги добавят брашно в пържените картофи - ще ви кажа защо:
14676
Източник: За Жената
Снимков материал: pixabay.com
Перфектните домакини винаги добавят брашно в пържените картофи - ще ви кажа защо:

Пържените картофи са ястие, което изглежда лесно за приготвяне. Не всеки обаче успява да ги направи хрупкави и вкусни от първия път.

Ще кажете - че какво е толкова трудно? Картофите се обелват, нарязват се на лентички и се запържват в олио в тиган.

Но често се случва картофите да загорят отгоре, но да останат сурови отвътре. Вкусната хрупкава коричка остава само в мечтите.

Не се отчайвайте! Днес ще споделя един трик , благодарение на който пържените картофи винаги ще стават перфектни .

Всичко, което трябва да направите, е да добавите малко брашно.

брашно в картофите

Снимка: YouTube

Перфектните пържени картофи

Продукти:

  • 4-5 картофа
  • сол и черен пипер на вкус
  • червен пипер - по желание
  • олио за пържене
  • 1 с.л. брашно

Приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на лентички или кръгчета (полукръгчета), според предпочитанията ви.

Премахване на влага:

Много е важно да се отървете от излишната влага. Избършете картофите почти до сухо с хартиени кърпи. Това е критична стъпка, в противен случай резултатът може да ви разочарова.

Подправка:

Сложете нарязаните картофи в дълбока купа. Поръсете ги с подправките (черен пипер, червен пипер) и добавете малко брашно. Бъркайте, докато всяко парче картоф се покрие с тънък слой брашно и подправки.

ВАЖНО! На този етап не солете картофите.

Пържене:

Загрейте тиган с растително масло. Картофите се поставят в добре загрята мазнина и се пържат както обикновено, без да се покриват или разбъркват твърде често. Това ще ви помогне да постигнете идеалната коричка.

нарязани картофи за пържене

Снимка: YouTube

картофи в тигана

Снимка: YouTube

Добавяне на сол:

Няколко минути преди края на пърженето добавете сол към картофите и ги разбъркайте за последен път.

Този метод гарантира, че вашите пържени картофи винаги са идеално запечени и имат приятен вкус.

хрупкави пържени картофи

Снимка: YouTube

А вие как пържите картофи? Споделете своята рецепта в коментарите!

 

Заглавна снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft