Отделете белтъците от жълтъците в средно голяма тенджера. В белтъците поставете смлените ядки и половин килограм захар. В голяма тенджера сложете около 2 пръста вода и поставете на огъня да заври. След това поставете отгоре тенджерата с белтъците, орехите и захарта.
Варете сместа на водна баня на умерен огън 27 минути, като бъркате на всеки 2-3 минути. След като се свари, дръпнете от огъня и оставете хубаво да се охлади.
Междувременно разбийте жълтъците с 8-те лъжици захар - добавяйте ги една по една, докато се получи компактна маса (цветът ще изсветлее до много бледо жълто).
Прехвърлете разбитите жълтъци в тенджерата и отново варете на пара 13-15 минути (докато захарта се разтопи хубаво, а кремът се сгъсти), като задължително непрекъснато разбърквате.
Когато се свари кремът, добавете цялото масло, нарязано на кубчета, за да се разтопи бързо, и разбъркайте хубаво.
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна, добавете в крема с жълтъците и маслото, и разбърквайте, докато сместа се изравни. Оставете тенджерата да се охлади до стайна температура, а след това я поставете в хладилник.
Докато кремът се охлажда, проверете дали сместа за тестото (белтъците, орехите и захарта) е със стайна температура, след което добавете 3-те лъжици брашно и хубаво разбъркайте. С малка лъжичка или шприц шприцовайте кръгчета в тавичка, покрита с хартия за печене.
Печете в хубаво загрята фурна на 160 градуса точно 15 минути (ако са малки, 16 минути, ако са средни или 17 минути, ако са по-големи кръгчетата). За да сте сигурни, отворете фурната и пипнете отгоре. Повърхността трябва да е мека, но да се усеща като коричка. Кръгчетата не трябва да бъдат запечени!
Оставете да се охладят, след това ги слепете две по две с изстудения крем. Нанасяйте крема с помощта на нож върху едната половинка, залепвайте с другата и завъртете горната, за да може кремът добре да се разпредели. Веднага ги поставете в хладилник и оставете там цяла нощ, преди да ги поднесете.
Перфектните домашни ореховки
3 Ноември 2014
137322
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари