Перфектните домашни ореховки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Перфектните домашни ореховки
Перфектните домашни ореховки
admin
Добавена от: admin
137322
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

280 гр. орехи (смлени)
500 гр. захар
яйца
8 супени лъжици захар
3 супени лъжици брашно
250 гр. масло
100 гр. шоколад за готвене

Отделете белтъците от жълтъците в средно голяма тенджера. В белтъците поставете смлените ядки и половин килограм захар. В голяма тенджера сложете около 2 пръста вода и поставете на огъня да заври. След това поставете отгоре тенджерата с белтъците, орехите и захарта.
Варете сместа на водна баня на умерен огън 27 минути, като бъркате на всеки 2-3 минути. След като се свари, дръпнете от огъня и оставете хубаво да се охлади.
 Междувременно разбийте жълтъците с 8-те лъжици захар - добавяйте ги една по една, докато се получи компактна маса (цветът ще изсветлее до много бледо жълто).
 Прехвърлете разбитите жълтъци в тенджерата и отново варете на пара 13-15 минути (докато захарта се разтопи хубаво, а кремът се сгъсти), като задължително непрекъснато разбърквате.
 Когато се свари кремът, добавете цялото масло, нарязано на кубчета, за да се разтопи бързо, и разбъркайте хубаво.
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна, добавете в крема с жълтъците и маслото, и разбърквайте, докато сместа се изравни. Оставете тенджерата да се охлади до стайна температура, а след това я поставете в хладилник.
Докато кремът се охлажда, проверете дали сместа за тестото (белтъците, орехите и захарта) е със стайна температура, след което добавете 3-те лъжици брашно и хубаво разбъркайте. С малка лъжичка или шприц шприцовайте кръгчета в тавичка, покрита с хартия за печене.
Печете в хубаво загрята фурна на 160 градуса точно 15 минути (ако са малки, 16 минути, ако са средни или 17 минути, ако са по-големи кръгчетата). За да сте сигурни, отворете фурната и пипнете отгоре. Повърхността трябва да е мека, но да се усеща като коричка. Кръгчетата не трябва да бъдат запечени!
 Оставете да се охладят, след това ги слепете две по две с изстудения крем. Нанасяйте крема с помощта на нож върху едната половинка, залепвайте с другата и завъртете горната, за да може кремът добре да се разпредели. Веднага ги поставете в хладилник и оставете там цяла нощ, преди да ги поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft