Перфектните кюфтенца в чуден сос - топ-вкусотия и зиме, и лете:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Перфектните кюфтенца в чуден сос - топ-вкусотия и зиме, и лете:
Перфектните кюфтенца в чуден сос - топ-вкусотия и зиме, и лете:
23416
Перфектните кюфтенца в чуден сос - топ-вкусотия и зиме, и лете:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Направете кюфтета по тази рецепта и впечатлете всички. Това ястие е с неустоим вкус, засища и въпреки това всеки иска още една порция. И нищо чудно - перфектните кюфтенца в червен сос са изкушение, на което човек трудно може да устои! Ето как да си ги направите и вие:

Кюфтенца в червен сос

Продукт:

  • 500 гр. кайма (по желание)
  • 1 глава лук
  • 1 яйце
  • 2 с.
л. галета
  • 1,5 с. л. брашно
  • 3 с. л. доматен сос
  • 1 с. л. суха зеленчукова подправка (вегета)
  • малко черен пипер
  • 1 ч. л. магданоз
  • 1 с. л. смлян червен пипер
  • олио
  • Приготвяне: 

    Обелете лука и го нарежете или настържете на ситно, след което го добавете към каймата. Подправете месото на вкус: една супена лъжица зеленчукова подправка (вегета), една супена лъжица червен пипер на прах, половин чаена лъжичка черен пипер на прах и една чаена лъжичка сух магданоз.

    кайма подправки

    Разбъркайте месото с вилица, за да се разпределят равномерно подправките, след което добавете едно сурово яйце и две супени лъжици галета. Съставките се разбъркват с вилица, но най-добре е месото да се намачка на ръка. Така ще стане компактно и ще поеме всички вкусове.

    яйце в каймата

    Оставете сместа да престои в хладилник за около половин час, но ако нямате време може да направите кюфтенцата веднага. След това от сместа се късат малки парченца и с длани се оформят топчета с големината на топче за пинг-понг или с големина по ваш избор.

    топчета от кайма

    В широк тиган се загрява олио на умерена температура, след което се спускат кюфтетата и се пържат до приятен загар. Докато се пържат кюфтенцата ще пуснат малко сок и ще намалят обема си.

    кюфтенца в тигана

    Когато са почти готови, направете малко разстояние в тавата между кюфтетата и добавете там една супена лъжица и половина брашно. Разбъркайте до покафеняване, след това добавете малка чаена лъжичка червен пипер на прах и запържете още малко.

    кюфтета с брашно

    След това се заливат с 200 мл гореща вода и манджата се оставя да къкри на по-ниска температура. Добавете три супени лъжици доматено пюре или сос, след което разбъркайте, за да се разтвори в течността. Оставете да къкри още малко.

    кюфтета в доматен сос

    кюфтенца в червен сос

    Покрийте с капак, намалете температурата или регулирайте и оставете да се готви още 15 минути. 

    кюфтенца в сос

    кюфтенца в червен сос

    Отгоре поръсете ситно нарязан пресен магданоз и сервирайте топли с гарнитура по избор. 

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft