Тайната на перфектните забулени яйца - жълтъкът остава цял, имат съвършена форма! Като от ресторанта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната на перфектните забулени яйца - жълтъкът остава цял, имат съвършена форма! Като от ресторанта:
Тайната на перфектните забулени яйца - жълтъкът остава цял, имат съвършена форма! Като от...
16739
Тайната на перфектните забулени яйца - жълтъкът остава цял, имат съвършена форма! Като от ресторанта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитайте нещо ново в кухнята и пригответе поширани (забулени) яйца по една от тези 3 прости рецепти. Не е тайна, че много домакини се страхуват от приготвянето на забулени яйца заради предишни неуспешни опити.

Е, когато видите колко е лесно всъщност, ще приготвяте това вкусно ястие непрекъснато!

Перфектните поширани яйца като от ресторанта

1. Метод

Чукваме яйцето в купа (чаша) и слагаме вода и сол в тенджера на котлона.

След това изсипваме яйцето (неразбъркано) във врящата вода, покриваме с капак и варим точно 4 минути.

поширани яйца в чаша 

Готово!

Изваждаме яйцата в чиния и можем да ги сервираме.

поширани яйца

2. Метод

Пригответе малки купички с малко вода и чукнете по едно яйце във всяка.

Сложете малко вода в тенджерата, поставете подложка за готвене на пара и поставете купичките с яйцата върху нея (ако е малка, приготвяйте ги едно по едно). А може и просто да сложите купичките във водата, както е показано по-долу - важно е да са термоустойчиви!

парени яйца

Оставете яйцето да се запари за няколко минути под капак, докато повърхността на яйцето се стегне.

Излейте вода от купичките и вдигнете яйцата с шпатула.

Желаем ви добър апетит!

3. Метод

Оставете водата да заври в по-дълбок съд и поставете вътре черпак, намазан с олио.

поширани яйца в черпак

В него чукнете едно яйце и варете така, докато белтъкът се втвърди.

След това пуснете яйцето във водата да се свари напълно.

Намалете котлона и го оставете да се вари под капак за 3 минути .

Готово!

поширани яйца в чиния

Ето три прости начина, по които можете да направите бързо и лесно парени яйца .

Късмет!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft