Опитайте и ще видите, че това са най-меките кифлички, които някога сте приготвяли.
Най-хубавото е, че остават меки и на следващия ден, като че ли са прясно изпечени.
Първо в топлото мляко се поставят захарта, маята и малко брашно.
Хубаво се разбърква и маята се оставя да се активира около 10 минути.
След това постепенно се добавят останалите съставки и замесва средно меко тесто.
Покрива се с чиста кърпа и се оставя на топло да втасва около 30 минути.
Втасалото тесто се разделя на 4 топки.
Всяка се разточва на кора. Намазва се със заквасена сметана, след което се нарязва на 8 триъгълника. В края на всеки триъгълник се поставя от плънката от извара и яйце.
Краищата са навиват навътре (като на допълнителната снимка), за да не излезе плънката при печене, и се оформя кифличка.
Кифличките се подреждат в тава и се оставят да втасват 20 минути. След това се намазват с разбито яйце и се поръсват със сусам.
Пекат се 25 минути на 200 градуса.