
Обелете и измийте картофите. Нарежете на пръчици (опитайте се да бъдат приблизително с една и съща дебелина и размер).
Пуснете ги в купа, пълна със студена вода и лед, посолете и разбъркайте. Оставете ги да престоят така 15 минути.
Отцедете водата от купата и прехвърлете картофките върху домакинска кърпа. Оставете ги да изсъхнат.
Сложете на котлона тиган с достатъчно количество олио и оставете да се загрее добре.
Щом олиото е достатъчно нагрято, внимателно пуснете вътре картофките и изпържете на слаб огън, докато станат полуготови. Този процес отнема около 4-5 мин.
След това извадете картофите от олиото и ги поставете върху хартия.
Оставете олиото в тигана да се загрее до кипване. След това върнете вътре картофите и изпържете до златисто, като ги завъртате от време на време, за да станат хрупкави.
Изпържените картофи отцедете върху хартия, след което ги прехвърлете в купа и подправете със сол, докато все още са горещи.