4 броя свински пържоли
1 ананас (или папая)
олио за пържене
За салата ще ви трябва:
китка рукола
няколко смокини
100 гр. синьо сирене
сол, черен пипер и зехтин
как да изготвят најмек свински пържоли, с плодова марината.
Стъпка 1: В блендер или шейкър сложете ананаси го пасирайте хубаво, докато стане на каша. Ако искате, може да използвате и папая, или и двете.
Стъпка 2: С четка намажете месото с плодовото пюре и го оставете да се маринова. Най-добре е през нощта или най-малко 6 часа.
Стъпка 3: В грил тиган сложете малко олио и го оставете да се загрее на средна температура. Изпържете месото вътре, като го завъртате често, за да не изсъхне. Процесът не трябва да продължава повече от 15 минути. Готовите пържоли посолете, поставете ги върху дъска и ги покрийте с алуминиево фолио.
Стъпка 4: Направете салата по желание - в нашия случай от рукола, смокини и синьо сирене.
Стъпка 5: Сервирайте!
СЪВЕТ: Нека не ви плашат плодовете за маринатата, вкусът не се усеща, когато месото се изпече.