4 жълтъка
100 гр. пудра захар
500 гр. Маскарпоне
250 мл сметана
2 големи опаковки бишкоти (48 броя)
250 мл сварено силно черно кафе
малко ром
Тирамисуто е перфектният избор за летните дни, защото не само е лесен за приготвяне, но и няма да се налага да пускате фурна.
Жълтъците се разбиват с пудрата захар и се слагат да се варят на водна баня около 15 - 20 минути, докато сместа стане пухкава и се сгъсти. Когато добре се охладят, се добавя Маскарпонето и леко се разбива. Отделно се разбива сметаната и се добавя в горната смес, след което се разбива с миксер.
Потопете бишкотите в прецеденото черно кафе, смесено с малко ром, и ги подредете върху подходящ поднос (на два реда по 12), след това ги намажете с крем и покрийте с нов ред бишкоти, след което намажете с останалата част от крема. Украсете с какао на прах.
Оставете сладкиша в хладилника да стегне и да се напои. Най-добре би било да престои цяла нощ, но ако не може да чакате, оставете го да престои поне един - два часа.