Вкъщи обичаме сладкишите, затова пека много и най-различни продукти: торти, сладкиши, бисквити. На фигурата, разбира се, това се отразява зле, но пък е вкусно! В килера винаги имам брашно и бакпулвер в запас.
Бакпулверът се използва за приготвяне на всякакви тестени изделия - питки, сладкиши, торти, бисксвити. Той гарантира бързо приготвени, пухкави и вкусни сладкарски изделия.
Наскоро прочетох в интернет рецепта за домашен бакпулвер . Рецептата е много проста, съставките са основни и евтини. Откакто започнах да го правя у дома, изобщо не го купувам в магазина. Ето и на вас перфектната рецепта за домашен бакпулвер .
Рецепта за домашен бакпулвер
За да приготвим домашен бакпулвер, се нуждаем от три компонента: лимонена киселина (лимонтузу), сода и брашно. Лимонената киселина, разбира се, е само на кристали. Важно е да се спазва съотношението брашно / сода / лимонена киселина.
Съотношението е следното: 12 ч.л. брашно, 3 ч.л. лимонтузу и 5 ч.л. сода. Разбъркайте всичко старателно, поставете в херметически буркан с капак. Съхранявайте на сухо и проветриво място, далеч от подправки с ярък аромат.
При липса на брашно, винаги може да го замените с нишесте. Какво нишесте ще използвате - царевично или картофено, няма значение, не оказва влияние върху крайния резултат.
С бакпулвера по тази рецепта сладкишите винаги се получават отлични: пухкави, меки и ефирни. Спокойно мога да препоръчам тази рецепта за приготвяне на домашен бакпулвер!