Ако досега не сте се пробвали да печете домашен блат за торта , трябва да ви уверим, че няма нищо сложно. Напротив, всичко е много просто, просто човек трябва да се престраши да опита. За да стане блатът пухкав и мек, трябва внимателно да следвате инструкциите, особено по-неопитните в печенето. От такъв блат можете да приготвите различни торти, пайове и десерти. Консистенцията му е перфектна, а най-хубавото е, че не спада при печене и после се реже лесно на колкото части искате.
Перфектният блат за торта
Продукти:
5 средни яйца
1 пак.ванилия
1 ч.ч.брашно
1 непълна чаша захар
1-2 с.л.царевично нишесте
Приготвяне:
Разбийте яйцата във висока купа, изсипете захарта с ванилията и разбийте с миксер на максимална скорост.
Измерете брашното и нишестето: първо изсипете в чашата една чаена лъжица нишесте, а след това я напълнете догоре с брашно.
Изсипете сухата смес в разбитата яйчена маса и разбийте тестото на минимална скорост на миксера.
Разпределете тестото във форма с пръстен, която преди това трябва да се покрие с хартия за печене. Изравнете тестото с шпатула.
Печете блата за около 45 минути на режим с вентилатор. Проверете готовността му с дървена клечица.