Перфектният никулденски шаран с разкошна плънка - черешката на тортата за празника!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Перфектният никулденски шаран с разкошна плънка - черешката на тортата за празника!
Перфектният никулденски шаран с разкошна плънка - черешката на тортата за празника!
8339
Източник: gotvach.bg
Перфектният никулденски шаран с разкошна плънка - черешката на тортата за празника!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предстои един от най-светлите зимни празници - Никулден ! А какво е Никулден без пълнения Никулденски шаран ? Е, ние имаме за вас перфектната рецепта за пълнен шаран за Никулден и бързаме да я споделим с вас, за да може да си я приготвите за празника:

Перфектният пълнен шаран за Никулден

Продукти:

шаран - 2 - 3 кг

лук - 500 г, може и праз

домати - 200 г + 1 с.л. доматено пюре

моркови - 100 г

кисели краставички - 120 г

гъби - 200 г стерилизирани, може и пресни

яйца - 2 броя, твърдо сварени

орехи - 100 г, леко натрошени

вино - 50 - 100 мл бяло

соев сос - 10 г

олио - 100 мл

магданоз - 1/3 връзка, накълцан

черен пипер - на вкус

сол

универсална подправка - за риба

Приготвяне:

Почистете шарана от вътрешности, хриле и люспи, осолете го хубаво и го оставете да престои за 1-2 часа така.

По желание после може да го измиете, за да не е прекалено солен.

През това време пригответе плънката: загрейте по-голямата част от мазнината и запържете за кратко орехите, Добавете накълцаните ситно лук или праз, щом леко омекне - ситно нарязаните моркови, почистените и ситно нарязани гъби и накрая дребно нарязаните домати. Щом поомекнат, се добавят подправките.

Оставете течността от плънката да се изпари и махнете от котлона. Разбъркайте със ситно нарязаните кисели краставички, натрошените яйца и соевия сос. Накрая се прибавя и прясно скълцан магданоз.

Напълнете шарана с тази смес и го зашийте. Сложете го в намазнена тава, върху кръгчета лук, за да не залепне при печенето. Полейте шарана с бялото вино, намажете го леко с мазнина, а ако ви е останала плънка, я разпределете в тавата около него. 

Долейте и малко топла вода, покрийте с фолио тавата и сложете да се пече в умерена фурна за 45 минути до 1 час. След това махнете фолиото и запечете до приятен и лек загар.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft