В купа счупете яйцата, добавете сол и черен пипер на вкус и разбийте добре с вилица.
В тиган с незалепващо покритие (тефлонов или подобен) добавете една чаена лъжичка масло/маргарин и разтопете на умерен огън. Много е важно омлетът да не се готви на не много силен котлон. Когато се разтопи, добавете в тигана сместа с яйца.
Оставете сместа в тигана около 25-30 секунди, без да бъркате. Когато яйцата започнат леко да се запичат, с шпатула внимателно побутнете сместа отвън към вътрешността на тигана. По този начин още суровата яйчена смес ще се стече към дъното на тигана и ще може да се изпече. Повторете същото движение около 10 пъти в рамките на приблизително 1 минута.
След това оставете омлета още малко да запържи, но важно е горния слой да остане леко влажен и сочен.
След това върху половината от омлета настържете кашкавал. Най-добре е да изберете кашкавал за пица, който бързо се топи. По желание може да добавите и нарязани зеленчуци, бекон и др.
С шпатулата внимателно сгънете омлета на две.
Внимателно прехвърлете в чиния и поднесете веднага със свежа салата.