Перфектното Агнешко печено за Великден - има една тайна, която много отдавна знам

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Перфектното Агнешко печено за Великден - има една тайна, която много отдавна знам
Перфектното Агнешко печено за Великден - има една тайна, която много отдавна знам
8999
Източник: За Жената
Перфектното Агнешко печено за Великден - има една тайна, която много отдавна знам
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печеното Агнешко за Великден  по този начин винаги става много крехко и вкусно. Всяка домакиня има своя тайна, а това е моята...

Ако искате месцето да е нежно, добре изпечено, сочно и да се "разпада от кокала", ето какво ви трябва, както и цялата процедури:

Перфектното Агнешко печено за Великден

Продукти:

  • 3 кг агнешко (плешка с ребра)
  • сол на вкус (едро)
  • горчица на вкус (аз нанасям много тънък слой и не се забелязва, а и много омекотява)
  • 100 мл смес от вода и бяло вино
  • 50 мл олио или по-малко (заливам)
  • подправки на вкус
  • розмарин

Приготвяне:

1. Измийте агнешкото, подсушете го с хартиена кърпа и го посолете добре отвсякъде. Разрежете го на няколко места, набодете го с нож на по-дебелите места и го натрийте добре с подправките, за да ги поеме по-добре.

2. Смесете вино, вода, олио и розмарин, след което изсипете в термоустойчива купа, в която ще се пече месото. По желание намажете с малко горчица или сложете в дупките скилидки чесън (това е по желание, аз не слагам), може и резенчета бекон.

3. Покрийте месото първо с хартия за печене, а след това с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 220-250 градуса фурна за половин час.

4. След това се обръща и се пече още половин час, добре завито под фолио, на по-висока температура.

Агнешко печено

Снимка: pixabay

5. След час се връща в първоначалното положение, залива се с течността от съда, добавят се картофи по желание, ако има място и се връща да се пече още около 3 часа. Проверявайте от време на време и добавяйте течност.

великденско печено

Снимка: pixabay

6. Към края, когато месото започне да се "разпада" при набождане с вилица, махнете фолиото и оставете да се пече още 10-15 минути, но внимавайте да не се препече.

порция агнешко

Снимка: pixabay

Да ви е сладко!

агнешко печено

Снимка: pixabay

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft