Без него гозба не става - така де, приготвянето на почти всяка вкусна домашна манджичка започва със задушаване на глава-две лук. А какво е шопската салатка без ароматния зеленчук? Днес обаче сме решили да отредим на лука не поддържаща, а главна роля! Кой друг зеленчук го заслужава повече? Представяме Ви перфектното мезенце за чаша добре изстудена бира: хрупкави кръгчета паниран лук, които буквално се топят в устата! Приготвянето им е толкова лесно, че може да ги спретнете в паузата между първото и второто полувреме на мача.
Продуктите са добре известни: яйца, брашно, олио, подправки и разбира се - стар лук.
Точно на тази формула залага добре познатата кампания на "BILLA" - "BILLA градини". Тази година веригата надгражда кампанията като добавя собствена марка плодове и зеленчуци под този бранд, както и специална програма за намаляване на пестицидите. Така можете да сте спокойни, че до трапезата ви достигат не само вкусни, но и здравословни български плодове и зеленчуци. По-малките количества остатъчни пестициди означават не само по-здравословна храна, но и защита на околната среда и по-добри условия на труд за земеделските производители.
В периода 19.07 – 25.07.2018 на рафта във вашия магазин BILLA ще намерите български кромид лук с 0 пестициди, отгледан в градината в с. Милево. Повече за кампанията и програмата за намаляване на пестицидите можете да научите на www.billa.bg
И така, без повече да Ви бавим, представяме рецептата:
Перфектното бирено мезенце за делник и празник: Панирани лучени кръгчета в хрупкава коричка
Продукти:
2 глави лук
2 яйца
4 с.л.брашно
2 с.л.майонеза
сол на вкус
250 мл олио
Приготвяне:
Нарежете лука на кръгчета с ширина най-малко 0,5 см. Отделете добре отделните пръстенчета.
За панировката:
Отделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците на пяна.
Постепенно добавете жълтъците, солта, майонезата и брашното. Разбийте до гладка консистенция.
Загрейте добре олиото в дълбок тиган. Потопете лучените кръгчета в тестото и ги пуснете във врящото олио. Когато станат златисти на цвят, значи са готови. Извадете ги върху хартиена салфетка, за да попие излишната мазнина. По желание може да ги поръсите с настърган кашкавал още докато са горещи. Това ще им придаде прекрасен аромат.
Поднесете ги топли със сос по желание и задължително с чаша добре охладена бира!
Приятен апетит!