Пет вида месо, което НЕ трябва да купувате от супермаркети!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Пет вида месо, което НЕ трябва да купувате от супермаркети!
3550
Снимков материал: pixabay.com
Пет вида месо, което НЕ трябва да купувате от супермаркети!

Експертите посочиха пет вида месо, които горещо препоръчват да купувате не в супермаркет, а в месарница.

Мляно говеждо и мляно птиче месо
Месарите разкриха, че такава кайма идва предварително смляна от големи месопреработвателни предприятия, където използват смес от различни парчета – и не непременно най-добрите.

Този процес може да развали вкуса и качеството на месото. 

А специализираните месарници купуват месо от малки доставчици, за да знаят как се обработва месото и какво точно влиза във всяка кайма.

„Свежа“ риба и морски дарове
Все по-често супермаркетите предлагат „прясна“ риба и миди. Месарите обаче подчертават, че подобно твърдение е съмнително, освен ако не ги закупите от магазин, който се намира много близо до водоем.
Ако не е възможно да посетите специализиран рибен магазин, по-добре е да купите замразени морски дарове, защото повечето замразени морски дарове се обработват и замразяват на кораб, за да се запази свежестта.

Отлежало говеждо месо
Отлежалото говеждо месо е обичано от месоядците заради нежната му консистенция и наситения вкус.
Според специалиасти супермаркетите нямат време, оборудване или капацитет за правилно отлежаване на месото.

Обикновено отлежава по метода на „мокрото стареене“ и докато се готви, влагата задушава месото отвътре, което го прави жилаво.

Месни разфасовки с кост
Месните разфасовки, които се продават с кости, са отлично решение за вкусно задушаване, а от останалите кости може да си приготвите домашен бульон.

Въпреки това, месата с кости, продавани в месните отдели на супермаркетите, са склонни да се развалят по-бързо от продуктите без кости. Наличието на кости влияе върху pH на месото, което може да доведе до неприятна миризма и понякога обезцветяване.

В витрините за месо в супермаркетите няма прецизен контрол на температурата и пакетираното месо може да остане там повече от един ден.

Пастет
В супермаркетите често можете да видите приготвени пастети. Но месар казва, че никога не би купил пастети от супермаркета, защото те изискват специално оборудване и опит, за да ги приготвят правилно.

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft