Прекрасен, ароматен сладкиш с дъх на лято! Този пай с кайсии и кисело мляко ще ви плени от първата хапка до степен, че няма да може да се спрете! Рецептата е бърза и лесна, така че наистина нямате оправдание да не го приготвите още днес за семейството си. Отнема по-малко от час с печенето, а резултатът ще надхвърли всичките ви очаквания! Ето необходимите продукти:
Петминутен сладкиш с кайсии
Продукти:
- 200 мл кисело мляко
- 2 яйца
- 150 г захар
- 100 ml растително масло
- 270-300 г пшенично брашно
- 1,5 ч.л.
Приготвяне:
Първо разбийте яйцата със захарта, докато се образува бяла пухкава маса. След това изсипете растително масло в яйцата и разбъркайте всичко добре.
След това добавете ванилова захар, сол, куркума и разбитото кисело мляко към бъдещото тесто. Разбъркайте отново. Следващата стъпка е да добавите пресятото пшенично брашно и бакпулвера. Смесете всички съставки, докато се образува маса, която прилича на гъста заквасена сметана. Не е необходимо да се добавя повече брашно, въпреки че тестото може да изглежда воднисто.
Намажете съда за печене с масло или олио и поръсете с грис. Можете просто да го постелете с хартия за печене, ако желаете. Загрейте фурната на 180 градуса. Изсипете тестото във формата.
Измийте кайсиите и ги подсушете с хартиени кърпи. Разполовете ги, отстранете костилките и сложете плодовете в тестото, като леко ги потопите в него.
Печете сладкиша във фурната за 30-35 минути при 180 градуса. След изпичане го оставете леко да се охлади преди сервиране. Добър апетит!