Петминутен сладкиш с кайсии - задължително го правя през август! И сочен, и мекичък, и ухае райски:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Петминутен сладкиш с кайсии - задължително го правя през август! И сочен, и мекичък, и ухае райски:
Петминутен сладкиш с кайсии - задължително го правя през август! И сочен, и мекичък, и ухае райски:
13644
Петминутен сладкиш с кайсии - задължително го правя през август! И сочен, и мекичък, и ухае райски:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Прекрасен, ароматен сладкиш с дъх на лято! Този пай с кайсии и кисело мляко ще ви плени от първата хапка до степен, че няма да може да се спрете! Рецептата е бърза и лесна, така че наистина нямате оправдание да не го приготвите още днес за семейството си. Отнема по-малко от час с печенето, а резултатът ще надхвърли всичките ви очаквания! Ето необходимите продукти:

Петминутен сладкиш с кайсии

Продукти:

  • 200 мл кисело мляко
  • 2 яйца
  • 150 г захар
  • 100 ml растително масло
  • 270-300 г пшенично брашно
  • 1,5 ч.л.
бакпулвер
  • 10 гр.ванилова захар
  • 6 кайсии
  • шепот сол
  • щипка куркума
  • Приготвяне:

    Първо разбийте яйцата със захарта, докато се образува бяла пухкава маса. След това изсипете растително масло в яйцата и разбъркайте всичко добре.

    разбити яйца

    След това добавете ванилова захар, сол, куркума и разбитото кисело мляко към бъдещото тесто. Разбъркайте отново. Следващата стъпка е да добавите пресятото пшенично брашно и бакпулвера. Смесете всички съставки, докато се образува маса, която прилича на гъста заквасена сметана. Не е необходимо да се добавя повече брашно, въпреки че тестото може да изглежда воднисто.

    форма с масло

    Намажете съда за печене с  масло или олио и поръсете с грис. Можете просто да го постелете с хартия за печене, ако желаете. Загрейте фурната на 180 градуса. Изсипете тестото във формата.

    Измийте кайсиите и ги подсушете с хартиени кърпи. Разполовете ги, отстранете костилките и сложете плодовете в тестото, като леко ги потопите в него.

    половинки кайсии

    Печете сладкиша във фурната за 30-35 минути при 180 градуса. След изпичане го оставете леко да се охлади преди сервиране. Добър апетит!

    лесен сладкиш с кайсии

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft