За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Петнист кекс Далматинец - хем лесен, хем оригинален, а за вкуса преценете сами!
Петнист кекс Далматинец - хем лесен, хем оригинален, а за вкуса преценете сами!
25 Април 2016
42302
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Кой ли не обича лесни десерти, които се забъркват за нула време, а на всичкото отгоре са супер вкусни? Е, тази рецепта е точно такава, така че запрятайте ръкави:
Разтопете шоколада, маргарина и захарта на тих огън и ги оставете да изстинат. След това едно по едно добавете жълтъка и яйцата, след което - млякото, бакпулвера и брашното. Излейте сместа във форма 20х30 см или кръгла с диаметър 28 см, предварително намазнена и набрашнена.
Разбийте белтъка с постепенно добавяне на захарта и накрая объркайте в сместа кокоса. От тази смес направете топки (с помощта на лъжица) и ги подредете върху шоколадовата смес като при това леко ги притискайте.
Изпечете сладкиша на 170 градуса за около половин час.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари