Приготвянето на домашно бутер тесто често изглежда като много работа, но тази изпитана рецепта прави процеса много по-лесен. Новата техника елиминира необходимостта от продължително втасване в хладилник и не изисква използването на яйца или мая, но резултатът е невероятен – тестото се оформя на сто кори.
съставки:
- Масло - 100 г
- Сол - 1 чаена лъжичка
- Брашно - 500 г
- Вода - 200 г
- Маргарин - 250 г
Рецепта стъпка по стъпка: Започваме, като смесваме маслото със сол и разбиваме, докато омекне.
След като почине, тестото се премесва отново за 3 минути и се разделя на 4 равни части.
Маргарина също разделяме на 4 части. Всяко парче маргарин завиваме в тестото и го разточваме на руло с размери 40х12 см и оставяме да почине 10 минути.
След това разточете всяко руло на слой 35x10 см, внимателно го сгънете на четири и го оставете отново под филма.
Тестото е готово за употреба. Можете да започнете да печете веднага или да съхранявате тестото във фризера за бъдеща употреба.
След като се изпече, бутер тестото има чудесна текстура и вид.
Всичко е подходящо за пълнеж от бутер тесто: както сладки, така и солени варианти.