Как да си панираме диетично и здравословно пилешкото без грам брашно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си панираме диетично и здравословно пилешкото без грам брашно
Как да си панираме диетично и здравословно пилешкото без грам брашно
47480
Как да си панираме диетично и здравословно пилешкото без грам брашно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не всички домакини обичат да готвят пилешки гърди . Не е изненадващо, защото ако не ги направите като хората, те моментално стават сухи и безвкусни. Ето защо редакцията ни ви предлага проста и надеждна рецепта за сочни пилешки гърди с инструкции за готвене стъпка по стъпка.

Рецепта за сочни пилешки гърди

Тази рецепта е изключително проста. За да приготвите пилешки гърди, имате нужда от минимум съставки и време. Бъдете сигурни, ще се окаже много вкусно, необичайно, а месото ще остане невероятно крехко! Между другото, като бонус, в края на статията ще намерите кратко видео, което ще демонстрира целия процес на готвене на пилешки гърди от началото до края.

 

Съставки

2 пилешки филета
3 яйца
1 ч.л подправки за пиле (на вкус)
2 скилидки чесън
1 ч.л сол
2 супени лъжици нишесте
растително масло (за пържене)

 

Подготовка

Първата стъпка е да нарежете пилешките гърди на дълги парчета. Много е важно месото да се нарязва напречно, за да стане крехко после. След това разбиваме всяко парче с острата страна на нож от двете страни, така че подправките да попият по-добре в месото.

Изпращаме жълтъците, отделени от белтъците, в купата с гърди. След това добавете прекарания през преса чесън, подправки и сол. Ако подправките ви вече съдържат сол, вземете предвид това, за да не пресолите бъдещото ястие. Разбъркайте всичко добре и оставете месото да се маринова поне 20 минути.

Когато гърдата се маринова, я поръсете с нишесте и отново разбъркайте добре. Нишестето прави месото още по-сочно.

Сега разбийте останалите белтъци с щипка сол до пухкав сняг. След това потапяме всяко парче пиле в белтъка и веднага го изпращаме да се запържи в предварително загрят тиган с масло или олио. Пържете на умерен огън буквално по 2 минути от всяка страна. Готово!

 

А ето и обещаното видео , където можете да видите всички подробности за приготвянето на тези нежни пилешки гърди.

Разбира се, най-добре е да поднесете пилето с млади картофи и пресни зеленчуци. Какви тайни имате за приготвянето на сочни пилешки гърди? Чувствайте се свободни да споделите своя опит в коментарите. Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft