Печен чесън с розмарин и синьо сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Печен чесън с розмарин и синьо сирене
Печен чесън с розмарин и синьо сирене
admin
Добавена от: admin
19996
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 цели главички чесън
1 с.л. студено масло, нарязано на 3 парчета
2 с.л. зехтин
2 чаши пилешки бульон
2 с.л. бяло вино
2 стръка пресен розмарин (оставете няколко листенца за украса)
110 гр. синьо сирене, натрошено
прясно смлян черен пипер

хрупкав пресен хляб за поднасяне

Загрейте фурната на 180 градуса. С къдрав нож отрежете 0,5 см. от въра на всяка главичка чесън (частта срещу корена), като откриете горната част на скилидките. Махнете малко от обелката. Поставете с отрязаната страна нагоре в малък дълбок съд. Покрийте главичките чесън с резените масло. Поръсете със зехтин. Добавете 1 чаша от бульона и цялото вино към съда, както и розмарина. Изпечете чесъна, докато омекне и стане златист, като го заливате на всеки 15 минути със соса от тавичката и добавяте още бульон, ако е необходимо, за да запазите течността в тавата. Пече се около час и петнадесет минути. Прибавете синьото сирене и продължете печенето, докато то се разтопи - 10-тина минути. Преди да поднесете, изхвърлете сварените стръкчета розмарин. Поръсете отгоре пресния розмарин за украса и няколко щипки черен пипер. С вилица изстискайте вътрешността на меките скилидки и размажете върху пресния хляб, заедно с обилно количество от соса! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft