250 гр. крема сирене или извара (тип Рикота, Филаделфия)
83 гр. пудра захар
1 ч.л. нишесте
2 цяли яйца
1 жълтък
25 мл. сметана
15 мл. прясно мляко
настъргана лимонова кора
250 гр. бисквити дайджестив (пълнозърнести)
150 гр. несолено масло (разтопено)
Намаслете тавичката и покрийте с хартия за печене. Загрейте фурната на 160°C. В купа натрошете бисквитите и ги смесете с разтопеното масло. След като ги омесите добре, притиснете на равномерен пласт в тавичката. С миксер разбийте крема сиренето, захарта и нишестето, докато се получи въздушна и пухкава смес. Прибавете бавно яйцата и жълтъка, едно по едно, като обирате и стените на купата. Бавно прибавете сметаната и млякото и продължавайте да разбивате. Най-накрая прибавете лимоновата кора. Изсипете получената смес върху бисквитената коричка и изпечете чийзкейте в загрятата фурна за около 55 минути.