Печена лучена салата
22 Декември 2011
6128
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 кг кромид лук
1 буркан кисели краставички
2-3 изпечени на плоча сухи чушки
1 к. ч. орехови ядки
1-2 ч. л. чубрица
1-2 с. л. оцет
6-7 с. л. олио
Главите лук се увиват отделно във фолио, заравят се в пепел и се пекат 30 минути (може и във фурна на 180 градуса за 20 минути).
Изпечените глави лук се обелват и се нарязват.
Смесват се с нарязаните надребно кисели краставички.
Ореховите ядки се запичат в тиган, след което се надробяват и се слагат в салатата.
Полива се с олио, разбърква се и се изчаква да изстине.
Отгоре се стриват сухите чушки и се овкусява с оцет, чубрица и сол.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари