Печена лятна салата

вход през zajenata.bg
Печена лятна салата
admin
Добавена от: admin
14586
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 голям патладжан
3 сладки пиперки (жълти или червени)
6 маслини каламата, без костилките и нарязани
1 цяла главичка чесън
1/3 чаша пресен риган, смлян
1/4 чаша пресен магданоз, смлян
2-3 с.л. балсамов оцет
3-4 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Сложете целия патладжан, чушките и чесъна на грил на умерен огън. Покрийте и оставете зеленчуците да се запека, като ги обръщате периодично, докато се образува черна коричка от всички страни. Сложете в голям съд и покрийте с капак или увийте във фолио, докато се охладят.
Обелете патладжана и махнете дръжката. Нарежете вътрешността на едро. Внимателно обелете чушките, извадете дръжката и семето. Накъсайте чушките на половинки и почистете останалото семе, без да ги миете! Нарежете на едро и чушките. Внимателно разделете скилидките чесън. Изстискайте омекналия чесън от обвивката (може да не използвате цялата глава) и нарежете. Смесете патладжана, чушките, чесъна, пресните подправки и маслините в купа. Добавете малко зехтин и оцет, разбъркайте добре и поръсете със сол и черен пипер на вкус. Покрийте купата и оставете да се маринова цяла нощ в хладилника. Опитайте и доовкусете, ако е необходимо, преди да поднесете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft