Печена мерлуза с вино и картофи
22 Декември 2011
25752
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 бр. риба мерлуза - филе, около 1 кг
5 бр. картофи
2 глави лук
1 ч.ч. бяло вино
1 бр. лимон
1/3 ч.ч. олио
сол, черен пипер
няколко чери доматчета
Рибата се нарязва на по-големи парчета, върху всяко се поставя кръгче лимон. Филетата се подреждат в тава, намазнена с половината от олиото. Около тях се редят картофите (нарязани на тънки филийки) и лукът (също нарязан на филийки). Посолява се и се наръсва черен пипер. Залива се с останалото олио. Пече се в предварително загрята фурна на 220 С около 35 минути. След първите 10 минути се добавя виното и нарязаните на половинки чери доматчета. По желание може да се покрие тавата с фолио през първите 20 минути и след това да се допече на открито.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари