Печена мерлуза с вино и картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Печена мерлуза с вино и картофи
Печена мерлуза с вино и картофи
admin
Добавена от: admin
25752
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 бр. риба мерлуза - филе, около 1 кг
5 бр. картофи
2 глави лук
1 ч.ч. бяло вино
1 бр. лимон
1/3 ч.ч. олио
сол, черен пипер
няколко чери доматчета

Рибата се нарязва на по-големи парчета, върху всяко се поставя кръгче лимон. Филетата се подреждат в тава, намазнена с половината от олиото. Около тях се редят картофите (нарязани на тънки филийки) и лукът (също нарязан на филийки). Посолява се и се наръсва черен пипер. Залива се с останалото олио. Пече се в предварително загрята фурна на 220 С около 35 минути. След първите 10 минути се добавя виното и нарязаните на половинки чери доматчета. По желание може да се покрие тавата с фолио през първите 20 минути и след това да се допече на открито.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft