Печена патица с кисело зеле
9 Юли 2012
79591
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 кисели зелки
4 патешки бутчета (замразени)
1.5 ч.ч зелев сок
2 ч.ч вода
черен пипер, бахар, дафинов лист, червен пипер
Нарязваме зелките на ивици. Половината подреждаме на дъното на тенджера. Отгоре слагаме замразените бутчета, заедно с подправките, и върху им нареждаме другата половина зеле. Заливаме със зелевия сок и водата (количеството варира в зависимост от това, колко е солен сокът, но трябва да се внимава, така че ястието да не стане воднисто). Варим около час и половина, докато изври течността. Изсипваме в тавичка, слагаме червен пипер и запичаме. Патицата пуска мазнина и няма нужда от друга.
Сервираме бутчетата с киселото зеле и друга гарнитура по желание - например печени картофи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари