Печена пъстърва в бяло вино
15 Юли 2012
13136
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Подсушаваме, посоляваме и изпържваме почистените пъстърви в сгорещено олио. Изпържваме нарязания на колелца лук, нарязания на парченца чесън и нарязаните на ивички зеленчуци в олио, прибавяме виното. Прехвърляме соса с виното и зеленчуците в тавичка, на дъното й нареждаме кръгчета лимон, а върху тях подреждаме пъстървите. Печем в умерена фурна до омекване, като от време на време поливаме рибките със соса от тавичката. Прехвърляме омекналите пъстърви в чинии, заливаме ги с прецедения сос, прибавяме парченца лимон и поднасяме с варени картофи и зеленчукова салата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари