Печена риба във винен сос

8 Януари 2014
25338
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3-4 филета бяла риба
6 с.л. зехтин
200 гр чери доматчета
половин връзка пресен босилек
100 мл бяло вино
200 мл зеленчуков бульон
1 дафинов лист
сол на вкус
няколко резена лимон
Филетата риба се посоляват от всички страни и се намазват добре със зехтин. Останалият зехтин се изсипва в тавичката, в която ще се пече рибата. Филетата се прехвърлят в тавичка, отстрани се подреждат разполовените чери доматчета и резените лимон. Всичко се поръсва с нарязания босилек, осолява се на вкус. В тавата се наливат виното и бульонът, добавя се дафиновият лист и рибата се пъха във фурната за около 30 минути на 180 градуса (загрейте фурната предварително).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари