Печена риба с гъби и сметанов сос
26 Февруари 2013
16881
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
За 1 порция:
200 г риба
50 г горски гъби
25 г /препълнена супена лъжица/ масло
ситно счукан черен пипер
30 г /1/2 кафена чашка/ сметана
1/2 жълтък
10 г /малко парче/ моркови
10 г /малко парче/ керевиз
1/10 дафинов лист
сол
Почистената и измита риба се вари 15 мин в подсолен зеленчуков бульон. След това се изважда от водата, одира се кожата и рибата се поставя в съд, намазан с масло. Гъбите се задушават отделно с малко масло и се нареждат върху рибата. В чаша сметаната се разбърква с масло, жълтък, сол и черен пипер. Рибата се залива с тази смес и се пече 25 мин. Сервира се със задушен ориз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари