Печена салата с лук и орехи
22 Декември 2011
14393
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг лук
100 г орехови ядки
8 кисели краставички
4 с. л. олио
1 с. л. оцет
1/2 ч. л. чубрица
Лукът (с люспите) се слага в тавичка и се пече във фурна около 30 минути при температура 200-220 градуса. След това се обелва и се нарязва на четвъртинки.
Ореховите ядки се счукват и се запичат в сух тиган, като се поръсват с чубрицата.
Киселите краставички се нарязват на колелца или ивички и се прибавят към лука.
Запечените орехи се подправят със солта, олиото и оцета. Добавят се към зеленчуците, разбърква се добре и се поднася.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари