2 скумрии (по около 600 гр. всяка)
4 кръгчета лимон
2 скилидки чесън
зехтин
сол
черен пипер
За соса:
120 г слънчогледово семе
2 скилидки чесън
1 китка магданоз
6 супени лъжици лимонов сок
зехтин
сол
черен пипер
Почистете рибата, отстранете люспите под течаща студена вода. Подправете със сол, черен пипер и с малко зехтин. Поставете рибите в два листа хартия за печене, напълнете ги с чесън и нарязан лимон и ги увийте добре в хартията. Печете рибата в предварително нагрята до 180С фурна около 25 минути.
През това време пригответе соса: разбийте с пасатор слънчогледовото семе с чесъна, сол и черен пипер, прибавете малко лимонов сок и 12 лъжици зехтин до получаването на хомогенен сос. Добавете нарязания магданоз. Извадете внимателно рибата от хартията, поръсете я с получения при печенето сок и сервирайте заедно с приготвения сос.