гъби - 1 кг печурки (по - едри)
лук - 2 - 3 стръка зелен лук
шунка - 150 гр или бекон
кашквал - 150 гр
синьо сирене - 100 гр
зехтин - 1 - 2 с.л.
червен пипер - 2 - 3 щипки
Измийте гъбите и отстранете пънчетата. Поставете ги в тава за печене и ги залейте с 1 ч.ч. вода. Сложете ги леко да се запекат на 200 градуса до полуготово състояние.
Нарежете пънчетата на много на ситно. В дълбок тиган се загрява зехтина и се задушават нарязаните пънчета, а когато са полуготови се добавят нарязаните на ситно зелен лук и шунка и се разбърква. Махнете плънката от огъня и след като изстине настържете синьото сирене.
Извадете гъбите от фурната и излейте водата, която се е събрала при печенето в тях.
Разпределете сместта равномерно във всички гъби. Отгоре се слага парче кашквал - по-дебело. Изпечете гъбите до лек загар на кашкавала. Сервирайте върху лист зелена салата или в плато, като поръсите деликатно всяка гъбка с малко червен пипер.