Печени дюли в сироп
14 Септември 2012
64746
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
5 дюли
1/2 чаша захар
щипка индийско орехче и канела
Нарежете 4 дюли по на 6 парчета и ги почистете от семенната част. Веднага оваляйте свяко парче в захар. Наредете ги в тавичка. Поръсете с подправките. Семената, 1 нарязана дюла (или кори от обелени дюли), останалата захар и 1 чаща вода варете 5-6 мин. Прецедете течността и залейте дюлите в тавичката. Печете ги, докато омекнат. Ако разполагате с повече семена или кори от дюли, течността може да бъде и повече. Тя желира и е особено вкусна. Изпечените дюли (в по-голямо количество) могат да се стерилизират. Консумират се направо или се използуват за плънка на сладкиши и др.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари