Печени картофи в солена коричка
29 Август 2014
12303
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Печени картофи по малко по-различен начин. Изпечени по този начин в коричка от сол, са истински хит във всички ресторанти в Америка. Солта попада в черупката на картофите и така, докато се пекат, стават невероятно меки и сочни. Приготвят се бързо - просто трябва да изчакате да се изпекат.
Измийте добре картофите с топла вода. Намажете ги с олио от всички страни и след това ги поставете в чиния, в която сте сложили обилно количество сол. Оваляйте ги хубаво от всички страни - трябва да се облепят в по-дебел слой сол. Подредете ги в тава за печене и ги поставете да се пекат във фурната, загрята на 220 градуса, около 35 - 40 минути (в зависимост от големината на картофите). Нарежете и сервирайте като гарнитура.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари