Има хиляди начини да се приготвят картофите и признаваме, че сме почитатели на всички тях. Днес ви показваме една различна рецепта за любимите на този зеленчук. Става дума за печени картофи приготвени по начин, който ще направи тази вкусна храна да се топи в устата ви.
Съставки :
- 8 картофи със среден размер, измити и нарязани на кубчета
- 120 г. пармезан
- 60 г. галета
- ¼ чаша зехтин
- 2 супени лъжици къри (или някоя друга ваша любима подправка)
1. Загрейте фурната до 250 градуса.
2. Измийте и нарежете картофите на кубчета. В тенджера със среден размер поставете вода, добавете картофите и варете за около 10 минути, само докато малко омекнат.
3. В купа смесете пармезанът с галетата и кърито.
4. Вече прецеденитв от водата картофи гарнирайте със зехтин .
5. Поръсете ги със смес от пармезан и галета, докато не забележите, че всички кубчета са добре поръсени със сместа.
6. Печете 30 минути във фурната или докато картофите не получат златисто-червен цвят.