В този необичаен специалитет, някои ще използват месо, а за други ще бъде достатъчно освежаваща салата от сезонни зеленчуци. Въпреки че това е високо-калорични храна, тя е всичко, което обикновено се харесва, и семейството ми не е изключение :).
Има няколко рецепти за приготвянето на това ястие, аз ви предлагам собствен вариант на картофи печени на фурна с бекон и кашкавал .
Вие ще ви трябва:
- - Картофи сурови, обелени
- - Бекон
- - Билки за вашия вкус
- - Твърд кашкавал
Количеството на продуктите не пиша, защото всичко зависи от размера и количеството на порциите.
Картофите се измиват и нарязват не докрай.
Аз нарязвам бекона на малки парченца и пускам в празнините. Ако беконът е солен, няма необходимост от допълнителни осоляване на картофите.
Отгоре се поръсва с подправки.
Всички са съгласни, в намазнена тава, покрита с дебело парче твърд кашкавал и се поставя в предварително загрята фурна.
За мен, времето за готвене е около 40 минути на 200 градуса.
Красота!