Печени картофи с карамелизиран лук
7 Май 2014
21399
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В тенджерка на умерен огън сложете сметаната за готвене, мащерката и солта и оставете сместа да заври. Махнете съда от огъня и оставете да се охлажда 15-тина минути.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Междувременно загрейте олио в голям тиган и запържете вътре лука като бъркате, докато стане златисто-кафяв на цвят.
В тавичка подредете ред картофи, а върху тях 1/3 от лука и 1/4 от настъргания кашкавал. Подредете още един ред картофи, а след това - ред лук и кашкавал и повторете в същия ред. Над картофите изсипете сметановата и наръсете с още кашкавал.
Печете на 180 градуса 1 до 2 часа, докато картофите станат готови.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари