23 Декември 2014
8704
Снимков материал: pixabay.com
* 2 кг картофи
* 5 скилидки чесън
* 100 гр. масло
* 1 лимон
* 4 супени лъжици пармезан
* Сол и черен пипер
Измийте добре картофите и ги нарежете на ивици без да ги белите.
Загрейте фурната до 200 градуса. Картофите поставете в тиган за печене, който предварително сте намазал с масло.
В отделна купа смесете разтопено масло, ситно нарязан чесън, сок от лимон и наръсете със сол и черен пипер.
Сместа равномерно разположите върху картофите. Покрийте с хартия за печене и печете около 30 минути в предварително топла фурна. След това отстранете фолиото, наръсете с пармезан и печете още 10-ия минути.
Сервирайте тази рецепта като допълнение в яденето или като предястие . Добър апетит!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари