Печени картофи с чесън и пармезан

вход през zajenata.bg
За Жената
Печени картофи с чесън и пармезан
8704
Снимков материал: pixabay.com
Печени картофи с чесън и пармезан

Необходими съставки:

* 2 кг картофи

* 5 скилидки чесън

* 100 гр. масло

* 1 лимон

* 4 супени лъжици пармезан

* Сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Измийте добре картофите и ги нарежете на ивици без да ги белите.

Загрейте фурната до 200 градуса. Картофите поставете в тиган за печене, който предварително сте намазал с масло.

В отделна купа смесете разтопено масло, ситно нарязан чесън, сок от лимон и наръсете със сол и черен пипер.

Сместа равномерно разположите върху картофите. Покрийте с хартия за печене и печете около 30 минути в предварително топла фурна. След това отстранете фолиото, наръсете с пармезан и печете още 10-ия минути.

Сервирайте тази рецепта като допълнение в яденето или като предястие . Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft